^Ама самия шарнир ли?Щото при мен скърцането бие точно на метал в метал...
Известие
Collapse
No announcement yet.
скърцане на окачване при студено време
Collapse
X
-
При мен го имаше същия дразнещ проблем. Смених горните носачи (200лв с труд) и изчезна... за само 5000км. Обмислям полиуретан, но казват, че и той скърца. Карал съм 33, 155, преди това и соцвозила, и никоя не е скърцала така гадно2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
sigpic
Comment
-
Аз пък полиуретана го изхвърлих и вече не скърца .. приблизително повече от 18 000 км.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Полиуретана сигурно е нещо хубаво, ама си иска обгрижване. Моя миналата зима се разскърца, вече ми беше студено да се занимавам с разглабяне, ходих 2 пъти на проверка за всеки случай и всичко си беше ок, когато накрая реших да я вдигна и смажа тампоните бяха станали на г`з, сложих гумени на МУУГ и засега 10 000 и отгоре няма ядове.
п.с. полиуретана изкара 25000 зверско каранеAR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
-
Първоначално публикувано от paparak_ivi Покажи съобщениевсеизвестен е факта,че горния носач с този обърнат на обратно шарнир доста пъти поскърцва доста неприятно което е доста дразнещо,но за съжаление лек няма.Просто си поскърцва когато си поиска.
Нови са ми носачите на 2 месеца някъде и горини и долни и при подаване на рязко газ при потегляне се имам чувството че го виждам как се разтегля тоя тампон от дясно ... знам ли иначе всичко е като ново от долу...
Comment
-
колеги при мен скърцането идва само и единствено от тампоните на макферсона или ( тампоните на ботуша) не знам как е по-правилнота наскоро смених абсолютно всичко по ходовата част и не скърца, както и преди не скърцаше.
156 1.9jtd 105`99 # Golf 1.9tdi 110`99 #Golf 1.9tdi 131`02 # Corsa 1.0 12v 50`00 # Yamaha FZR 600cc 125`01
http://vbox7.com/play:50b703f7
Comment
-
Тампоните на стаб. щангата скърцат и се чува като разклатиш колата на горе на долу...Също така при преминаване на спящ полицай...
От няколко дни при мен се чува някакъв много странен шум от задното окачване...Нещо средно между чукане и скърцане и наистина ми е много трудно да определя от къде идва и това ме влудява!
Смених си задните биалетки - чукането остана, откачих цялата задна щанга и покарах - чукането пак си остана...Тоест елиминирах стаб.щанга от зад и биалетки...
Звука се появява, когато колата се движи по "вълнообразен асфалт", ако мога така да се изразя. Тогава задницата прави бързи и кратки движения на горе - на долу и се чува нещо като "чък-чък" (не е Чък Норис). На място като отворя багажника и почна да я клатя колата на горе на долу не се чува нищо.
Със спортни пружини и амортисьори съм и полиуретанови тампони от навсякъде от зад хахахДайте някакви предложения??!
п.с. Качихме я на крик и погледнахме отгоре-отгоре какво е състоянието. Няма видими притеснителни луфтове итн. Напъвахме с щанга итн - НИЩО...Амортисьорите са сухи - няма омаслено и не са изпуснали. Може би има лееееееееек, ама много лек луфт на втулките на шенкела...Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 00:05.Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
Comment